Warme handen, de top 5 beste winterhandschoenen bij Motorkledingpoint

Rijd jij lekker door in de winter? dan weet je dat in de koude wintermaanden extra aandacht uitgaat naar comfortabel en warm blijven rijden. Koude handen is een van de ongemakken die dan ontstaan. Tijd dus om je hierop te richten en te kijken wat er zo allemaal in de markt aan winterhandschoenen voorradig is. In deze blog gaan we dan ook verder in op de warme motorhandschoenen en nemen we de beste onder de loep.

Veel winterhandschoenen worden gecombineerd uit materialen van leer en textiel. Leer heeft als eigenschap zeer slijtvast te zijn en textiel is beter waterdicht en in het begin wat soepeler. In de basis zit het grote verschil tussen en zomer en winterhandschoen uit de opbouw van de binnen materialen. Ventilatie maakt plaatst voor een ademend membraan dat voorkomt dat je handen nat worden van zowel de buiten-als de binnenzijde. Verder zit standaard in een winterhandschoen een Thinsulate of Primaloft vulling. Dit is een soort van warmtevlies dat goed isoleert en extra comfort geeft aan je motorhandschoen. Belangrijk is dat bij de aanschaf goed gepast wordt. Een winterhandschoen moet zowel ruimte in de toppen als rondom de hand hebben om te kunnen isoleren. Te strak om de vingertoppen leidt onherroepelijk tot koude vingers. Daarbij kun je meenemen dat een winter motorhandschoen altijd wat breder, maar niet langer wordt. Dus lengte in de vingers is een must.

4. Esquad Mano

De Mano van Esquad doet niet veel onder van zijn broertje de Mangrove. Prijstechnisch iets gunstiger en voorzien van dezelfde materialen. Ten opzichte van de mangrove heeft de Nano iets minder TPU bescherming maar is daarentegen extra verstevigd met Pittard leer in de handpalm. Het is een soepele en prettig dragende handschoen en heeft een uitstekende pasvorm. Voorzien van een Hipora membraan voor de nodige waterdichtheid en Primaloft binnenvoering wat een licht en zeer goed isolatiemateriaal is.

Bekijk de Mano
2. Skin Minus Zero

De Skin Zero winterhandschoenen bieden al wat je wenst op een koude gure najaarsdag. Hij heeft een neutraal uiterlijk waardoor de combi met tal van motorfietsen gemaakt kan worden. Deze volnerf leren handschoen met nylon delen heeft een ruime Thinsulate warmtevulling en is voorzien van een GORE-TEX® membraan wat staat voor een uitstekende waterdichtheid. De Skin Zero heeft tevens een Bemberg interne comfortvoering waardoor deze heel zacht aanvoelt aan de binnenzijde. Palm en knokkelbescherming zijn voorzien van extra leer voor een uitstekende bescherming.

Bekijk de Skin Minus Zero