Verwarmd motorrijden, optimaal genieten tijdens de wintermaanden

Het is even wennen, maar we zijn weer in het najaar beland. Het wordt vroeg donker, de weg is glad en het is koud. Allemaal omstandigheden waaraan je als motorrijder niet moet denken als je in de zomer op je motor toert. Helaas is de realiteit dat we ons weer door de winter moeten worstelen. Dit willen we graag zo comfortabel mogelijk doen. En welja, het kan! Door het dragen van verwarmde motorkleding. De grootste koukleum kan daardoor lekker comfortabel blijven rijden. Goede, verwarmde kleding moet de juiste warmte afgeven en natuurlijk voldoen aan de juiste veiligheidsnormen.

Hoe werkt de Macna verwarmde motorkleding?

Deze nieuwe Macna thermokleding geeft een heel nieuw concept weer betreft verwarmd motorrijden. Hier is goed over nagedacht en uitstekend uitgewerkt. De set bestaat basis uit een binnenjas en broek die te connecten zijn met handschoenen en sokken. Hierdoor ontstaat een aangename volledige warmte verdeling waardoor een optimaal klimaat ontstaat met een ideaal rijcomfort in de winter. Hoe werkt dit nu?

De basis begint met de Centre binnenjas waarin een aansluiting zit voor een batterij. Deze kun je onafhankelijk dragen of connecten met de rest van de kleding. Je hebt de keuze uit een batterij van 7,4 of 12 volt. De 12 volts batterij is wat sterker en houdt het dan ook langer uit (ongeveer 3-4 uur) Dus wil je alleen het jasje gebruiken dan kan dat.

Wil je graag meerdere verwarmde kleding combineren dat kan! De bijpassende Centre binnenbroek, handschoenen en sokken kun je ook op dit systeem aansluiten. Op elk kledingstuk is een plug met kabel te connecten met de rest van de kleding of onafhankelijk van elkaar te gebruiken. De kabels zijn eventueel ook aan te sluiten op de accu van de motor. Ook op de fiets is deze set uitstekend te gebruiken. Via de app op je telefoon kun je alles inschakelen en de juiste stand per onderdeel inschakelen. Ook is deze gewoon met de hand of met een knop op de kleding te reguleren. Super makkelijk dus als je handen sneller koud worden dan je body. Het systeem is uitgerust met Bluetooth verbinding. Temperaturen zijn per artikel verschillend in te stellen.

De Hot Collar; een verwarmde kraag

♦ Softshell winddicht met fleece buitenzijde
♦ Tot 3 uur warmte in combinatie met een 6600 AH powerbank
♦ Warmt op tot 40 graden

Bestel hier de hot collar
Accu's & Kabels

Accu’s verkrijgbaar:
Accu plus lader 12v, 3000mAH voor handschoenen of sokken (9,5 uur verwarming)
Accu plus lader 7,4 V, 3000mAH voor handschoenen of sokken (6,5 uur verwarming)
Accu plus lader 12v, 6000mAH voor jas/broek (3,5 uur verwarming)
Accu plus lader 7,4, 2200 mAH voor handschoenen of sokken (6 uur verwarming)
Accu hotvest/centre 7,4 V, 6000 mAh (maximal 5 uur verwarming)

Verder zijn de accu’s ook verkrijgbaar zonder oplader.

Stroomkabels voor accu aansluiting op je motor:
E.P.G. kabel om handschoenen aan te sluiten op de voeding zoals je accu
E-Y kabel
Flexibele verlangkabel
Oplaadkabel voor Unite
BMW kabel met DIN aansluiting
Universele stroomkabel met sigarettenaansteker
Motor accukabel voor jas, handschoenen of sokken (14,95)
Verlengkabel voor Unite handschoen (14,95)

Bekijk hier de benodigdheden