Macna Motorkleding Innovaties onder de loep
Macna, één van de koplopers op motorkleding gebied..

Macna is een van de grootste producenten in Nederland op het gebied van motorkleding en accessoires. Het bedrijf is sinds 1991 actief gericht op motorkleding en gevestigd in Veghel. Het merk Macna is Nederlands, gemaakt voor de Europese motorrijder en bestaat uit degelijke en goed doorontwikkelde producten. Alles wordt bedacht op de designafdeling waar nieuwe producten en innovaties worden toegevoegd. Er zijn veel nieuwe snufjes en technieken ontwikkeld die niet altijd gelijk een duidelijk beeld geven wat deze inhouden. Daarom leek het Motorkledingpoint handig de meest gebruikelijke Macna termen op onze site nog eens overzichtelijk op een rijtje te zetten.

De technieken op een rij..

Een enkele innovatie is optioneel en dus bij te bestellen bij Motorkledingpoint. Deze technieken verhogen het draagcomfort, de veiligheid en de functionaliteit van de motorkleding.

Materialen:


Superfabric: Een stof met een nog hogere slijtvastheid dan leder. De stof neemt geen water op en wordt gebruikt voor versterkingen op kritische delen in de textiele motorbroek of jas. Het beschermt bij impact de onderliggende stof waardoor je een betere bescherming hebt van je textiele motorkleding.


Night Eye; De textiele motorjas is voorzien van een stof die gecoat is met talloze glazen balletjes die het licht terugkaatsen naar de bron; de medeweggebruikers. De zichtbaarheid wordt daardoor geoptimaliseerd, wat vooral voor de najaar- en winterrijders belangrijk kan zijn. Voor de motorrijder die liever geen jas met fluor wil dragen een uitkomst om een donkere jas te combineren met zichtbaarheid.


Raintex-DL: Ook wel direct laminaat. Het membraan dat beschermt tegen regen is nu direct geplaatst onder de textiele buitenstof zodat het water niet kan doordringen in het kledingstuk. Het voordeel hiervan is dat het regenwater direct van het kledingstuk afloopt en niet eerst wordt opgenomen in de jas of broek. Hierdoor wordt je motorkleding niet soppig en zwaar.


Centrack Sleeve/Waist: Draaibare verstelbandjes op de mouw of middel van de motorjas die mee kunnen roteren. Met deze flexibele bandjes kun je de jas uitstekend laten aansluiten op je lichaam. Door de rotatie bewegen de bandjes ook mee, zodat bij elke beweging die je maakt op de motor deze ook met je lichaam meegaan en niet gaat knellen.


Easy Cuff Light: Rits aan de binnenzijde van het manchet van de mouw van de motorjas. Hieraan zijn binnendelen van de motorjas, zoals een thermovoering, bevestigd. Zo zijn er geen loshangende delen die uitzakken in de mouw.


High-Viz: Op de jas van Macna zijn vision clips aangebracht waaraan je het technische Vision Vest van Macna kan aansluiten. Hierdoor vergroot je het fluor- en reflectie oppervlak op je motorjas waardoor de zichtbaarheid naar andere weggebruikers wordt geoptimaliseerd.


Air Pocket: Opbergzak in de motorjas met een dubbele functie. Hierdoor kan je zowel opbergen als ventileren. De Pocket wordt afgesloten met een rits.


Zip-Grip: Een rubber stukje geplaatst aan het begin van de rits om meer grip te krijgen tijdens het dichtritsen van de jas.


Led Light Prepaired: Op de Macna jas is een led achterlicht te plaatsen om beter zichtbaar te zijn in het verkeer. Het lampje wordt bevestigd met klittenband. Het is gemaakt van kunststof en wordt geleverd inclusief een lithium batterij en USB-oplader. Het Led Light lampje kan in 2 standen gebruikt worden; constant brandend of in de knipperlicht stand. Het lampje werkt bij continue gebruik ongeveer 4 uur.


Waist Lock: Een sterke broeksluiting die werkt met een schuif-en klik-systeem waardoor bij druk op de knoop de broek niet kan losschieten.


Quick pocket: De protector van de broek is van buiten toegankelijk in plaats van aan de binnenkant. Snelle wisseling van de protectie kan handig zijn als je na een rit de broek casual gaat gebruiken.


Grip print: Een siliconenprint op het zitvlak , zodat je minder over je zadel glijdt.


Hitte schild: Een hittebestendig materiaal dat aangebracht is op de onderzijde van een textiele motorbroek. Dit voorkomt dat de broek vast smelt aan de uitlaat als je er toevallig tegenaan komt.


Backconnect: Een korte connectierits die is bevestigd aan een afneembaar paneel met klittenband. De motorbroek kan daardoor aan de motorjas bevestigd worden wat de veiligheid vergroot.

Bij verdere vragen over technische ontwikkeling van Macna kleding of andere merken staan we graag voor je klaar in een van onze winkels. Je kan natuurlijk ook gewoon telefonisch contact opnemen met de klantenservice van Motorkledingpoint.

Shop hier de complete Macna collectie