Van Motorkledingdumpdag tot Motorkledingpoint

Motorkledingpoint is gestart in 2005 onder de naam Motorkledingdumpdag. Inmiddels uitgegroeid tot een mooie en succesvolle motorkledingzaak wordt het eens tijd dat wij een boekje open doen over wie wij zijn en wat wij doen!

Motorkledingpoint is gestart in 2005 onder de naam Motorkledingdumpdag. Inmiddels uitgegroeid tot een mooie en succesvolle motorkledingzaak wordt het eens tijd dat wij een boekje open doen over Hoe - Wat en Waar!

2005: We gaan meer dan 10 jaar terug in de tijd! Louis en Sylvia van der Pol zien een gat in de markt voor betaalbare motorkleding. In Groessen (een klein dorpje in de buurt van Arnhem) ontstaat het idee om 1 keer in de maand een actiedag te houden voor motorkleding. Vandaar de DAG in de naam. Zo gezegd, zo gedaan. Op het industrieterrein opent de eerste Motorkledingdumpdag vestiging. 80m2 is het pand, met een uitbouw van twee partytenten aan de voorkant. Dit blijkt een groot succes: mensen uit heel het land weten ons te vinden! In de tijd die daarop volgt gaan de deuren steeds vaker open en kan je iedere zaterdag en zondag bij ons terecht voor alles op gebied van motorkleding.

2010: 5 jaar later is het tijd voor de volgende stap. Het industrieterrein in Groessen sluit, dus gaan wij op zoek naar een nieuwe vestiging. In september dat jaar wordt onze locatie in Beek en Donk geopend. Vanaf dat moment groeit de formule van de Motorkledingdumpdag winkels door het hele land. En misschien in de toekomst zelfs wel de grens over -een mens mag dromen..!

2011: Het gaat goed met het plannen van de toekomst. 1 jaar nadat het filiaal in Beek en Donk is geopend, volgt de 2de locatie. Terug op de Veluwe is een filiaal in Beekbergen (vlakbij Apeldoorn) een feit!

Beekbergen

2013: Een samenwerking wordt gestart met een bekende Honda dealer in Tilburg: Flipsen Motors. Zo kunnen wij gezamenlijk met Bram Flipsen een compleet assortiment aan de motorrijders aanbieden. En zo is onze 3de zaak in Tilburg het gevolg.

2014: Inmiddels zijn wij het snelst groeiende motorkledingbedrijf van Nederland. En in dit jaar komt onze 4de zaak van de grond. Wij openen onze deuren in Waddinxveen, naast Gouda. Samen met Optitune willen we ook hier een compleet aanbod voor de motorrijder neerzetten. Optitune is al een aantal jaar gespecialiseerd in de verkoop van onderdelen en het onderhoud aan de motoren van de Zuid-Hollanders. Een mooie combo dus!

2015: BikeCompany komt om de hoek kijken! Een leuke motorzaak in Soest, met een team dat het fijne gevoel van een motorcommunity neerzet. Datgene wat wij ook zo belangrijk vinden: geen gedoe, gewoon goede kwaliteit, goed advies, voor een betaalbare prijs. BikeCompany staat al sinds 2008 op de kaart voor verkoop en onderhoud van motoren. Dus ook hier starten wij een succesvolle samenwerking!

2016: De introductie van onze webshop. Niet meer weg te denken uit deze tijd. Dit is het jaar dat wij ons hebben gefocust op het internet: online bestellen, Facebook en alle social media die daarbij komt kijken.

2017: Helaas stopt Bram begin dit jaar met Flipsen Motors. Maar niet getreurd: Motorkledingdumpdag gaat door! Na wat verbouwingen openen wij in maart opnieuw onze deuren aan de Ringbaan-Oost. En in september gaat toch wel een van onze grootste dromen in vervulling: Motorkledingdumpdag internationaal! De grens naar België wordt overgestoken en wij openen onze zaak in Oud-Turnhout.

2018: De eigenaar van Optitune in Waddinxveen stopt binnen de motorwereld en verkoopt zijn zaak. Helaas stopt hiermee ook ons samenwerkingsverband en moeten we onze deuren in Waddinxveen sluiten.

2019: Van Motorkledingdumpdag naar Motorkledingpoint! 11 Februari 2019 zijn wij overgestapt naar een nieuwe naam, Motorkledingpoint! Niet omdat wij alles ineens over een andere boeg gaan gooien, maar omdat er al een tijdje geen spraken meer is van de DAG. Buiten dat houden wij ons motto: Goede kwaliteit motorkleding voor een betaalbare prijs!

Met op dit moment 5 vestigingen in Nederland & België zijn wij het grootste motorkledingbedrijf. En met 1 vestiging per jaar nog steeds het snelst groeiende. Wij zijn trots op ons bedrijf, wat in 13 jaar tijd is uitgegroeid van 1 dag in de maand, naar 7 dagen per week op 5 locaties.

Wat wij belangrijk vinden is dat motorrijden leuk moet blijven. Dat motorrijders veilig op de motor stappen en happy zijn met hun spullen. Wij hebben een manier gevonden om dit voor elkaar te krijgen met goede kwaliteit, goed advies én gezelligheid voor een betaalbare prijs!

 

Hopelijk tot snel in een van onze winkels!