Als tourrijder kan tourkleding natuurlijk niet ontbreken.
Welke tourrijder ben jij?

Tourmotorfietsen zijn er natuurlijk in alle soorten en maten, maar tourrijders zijn dat ook. Niet alleen in lengte en in maten verschillen we van elkaar, maar ook in de wensen die we hebben in onze kleding. Het is nogal een verschil of je 5.000 , 20.000 of 50.00 km per jaar rijdt. Rijd je alleen in de zomer of het hele jaar door? Blijf je in Nederland of ga je met de motor op vakantie? Allemaal vragen die je jezelf moet stellen voordat je een outfit uit gaat zoeken. Je kan natuurlijk altijd bij één van onze winkels langskomen maar om een voorproefje te geven heb ik hier voor zowel dames als heren een basis set en een doorgewinterde set uitgelicht.

Alles voor de veiligheid

Uiteindelijk blijft leder het meest veilig om te dragen, dit heeft wat langer de tijd nodig om lekker te gaan zitten maar wanneer je het hebt ingedragen voelt het als een tweede huid. Met het oog op veiligheid en voor de dames die meer dan 5.000 km per jaar rijden heb ik dan ook voor de tweede set een lederen set uitgekozen. 

Deze lederen set bestaat uit het volgende:

Motorjas: Lookwell Ruby €259,95

Motorbroek: Lookwell Riva €229,95

Motorhelm: LS2 Challenger, deze is er in de glasvezel ( €299,90 ) en de carbon ( €389,90 ) uitvoering

Motorlaarzen: Eleone Devon €169,00

Motorhandscoenen: Lookwell Aero Pro-CE € 89,00

Bij een lederen set is het belangrijk om deze in te vetten, veel te dragen en ook zo nu en dan schoon te maken. Wanneer leder goed onderhouden wordt, gaat dit veel prettiger zitten, gaat het langer mee en blijft het mooier. We kennen allemaal wel het leer dat gebarsten is, dit is leder wat simpelweg niet ingevet is, en zeg nou zelf, dat wil je toch niet?

 

Vind onderhoudsproducten voor jouw leder hier

Ultieme touroutfit voor heren

Ben jij die echte doorrijder? Dan is deze set echt iets voor jou! We hebben hier de Cyclone set van Lookwell. Lookwell is een van de oudste Nederlandse merken die er zijn. Voor de tourrijder komen ze nu speciaal met deze set. De Cyclone is 3-laags dat ervoor zorgt dat jij zowel zomer als winter kunt doorrijden. Met voldoende ventilatie en reflectie ben je bestand tegen alle weersomstandigheden. Het Lookwell Cyclone pak is de echte topper onder de tourkleding. Wij hebben deze set gecombineerd met een paar echte waterdichte motorlaarzen van het merk Sidi. Deze laarzen zijn natuurlijk voorzien van een Gore-tex membraam om de waterdichtheid te garanderen. Voor de helm is gekozen voor de Caberg Levo. Deze fiberglas systeem helm is licht van gewicht en heeft een lang vizier. Dit lange vizier zorgt ervoor dat je de rechtop houding op de tourmotor gewoon vast kan houden wanneer je eventjes checkt hoe hard de kmteller gaat. Voor de zomer is de outfit het beste te combineren met de Lookwell Aero pro handschoenen, voor de winter kun je het beste gaan voor de Esquad Mangrove, deze franse handschoen is heerlijk warm, maar zorgt ervoor dat je voldoende gevoel houdt met jouw stuur.

 

Motorjas: Lookwell Cyclone CE €299,95

Motorbroek: Lookwell Cyclone CE €199,95

Motorlaarzen: Sidi Gavia €249,95

Motorhelm: Caberg Levo €389,95

Motorhandschoenen: Lookwell Aero Pro €89,00 en Esquad Mangrove €119,00

 

 

Budget maar veilig?

Zijn de sets die ik hierboven aan jullie heb laten zien nog net te hoog in het budget? Daar hebben wij uiteraard een oplossing voor. In iedere winkel hebben wij complete pakken hangen ( motorjas & motorbroek) voor een bedrag van €229,95. Dit is een textiele pak van het Nederlandse merk Rusty Stitches. Deze pakken zijn in verschillende kleuren en zowel in heren als dames maten te verkrijgen. Daarnaast hebben wij op onze locatie in Tilburg een grote outlet bij de winkel zitten waar al onze uitlopende modellen in komen met hoge kortingen. Zo heeft Motorkledingpoint voor ieder budget de juiste set!

Klik hier voor de outlet site

Ben jij opzoek naar de juiste outfit voor de motor? Laat je dan altijd even adviseren in een van onze winkels. Onze adviseurs kijken met alle liefde mee met welke set jij het beste uitkomt!