Pinlock vizier, wat doet het?
Shop helmen!
Pinlock, wat is dat?

Een vizier dat beslaat kan behoorlijk gevaarlijk en vervelend zijn. Hoe los je zoiets op? Eigenlijk heel simpel, een pinlock vizier! Het pinlock vizier is een lens met een siliconen rand dat teggen het vizier aan word gedrukt. Hierdoor ontstaat er een luchtruimte tussen het vizier en de Pinlock, ook wel een dubbelwandig vizier genoemd. En zoals we allemaal weten, dubbel glas beslaat niet meer! 

Vizieren

De werking van Pinlock

Een Pinlock vizier werkt in een tweevoud, aan de ene kant werkt de de pinlock lens als een soort spons. Deze spons absorbeerd de ademdamp. Dit zorgt ervoor dat het vocht niet op het vizier blijft liggen. Daarnaast is de belangrijkste oplossing de siliconen rand waarmee een luchtkamer tussen de Pinlock lens en het vizier wordt gecreëerd. Deze luchtkamer werkt als isolatie materiaal waarmee de Pinlock lens op temperatuur blijft en er geen condensvorming plaatst vindt. Door dat deze twee ontzettend goed samenwerken zorgt het ervoor dat u niet meer met het vizier open hoeft te rijden op lage snelheden.

Verschillende soorten pinlock

Ieder helmenmerk heeft zijn eigen vizieren en vaak zit er ook nog verschil in de type vizieren binnen een helmen merk. Dit zorgt er ook voor dat  een pinlock vizier specifiek bedoelt is voor één soort helm. Zorg altijd dat u het juiste pinlock vizier heeft voor bij uw helm, sommige helmen zijn al pinlock voorbereid en hoeft u alleen nog maar de lens aan te schaffen, bij andere moet er een compleet nieuw vizier opgezet worden. Twijfelt u erover? Dan kunt u altijd terecht bij een van onze medewerkers.