Nederlandse Motorkledingmerken, dé expertise op eigen bodem!
van vroeger naar nu...

Motorkledingpoint wordt gezien als een dynamisch motorkledingbedrijf met een ruime ervaring op het gebied van motorkleding. Tegenwoordig opgevolgd door Eva Sylvie van der Pol, een jonge en gedreven ondernemer die Motorkledingpoint zag ontwikkelen vanuit haar ouders die het motorkledingbedrijf 31 jaar geleden startte.

In de jaren 90 zag de motorkledingmarkt er anders uit als vandaag de dag. Motorkledingmerken kwamen voornamelijk voort vanuit de Nederlandse markt waarbij een aantal Nederlandse fabrikanten , die nu nog motorkleding ontwerpen, een lange en rijke geschiedenis ontwikkelde. Een belangrijk onderdeel van die ontwikkeling is gebaseerd uit de ervaringen van motorcoureurs die door deze Nederlandse fabrikanten werden gesponsord. Zo heeft Lookwell Motorkleding veel geleerd van coureurs als Wil Hartog, Phil Read, Mike Hailwood en de professionele sport- en vrijetijdsrijders van vandaag, die dagelijks rijden in een Lookwell-uitrusting.

Eveneens door te werken met professionele rijders, zoals politiediensten die onder alle omstandigheden dagelijks afhankelijk zijn van hun outfit. Racers die de prestaties van hun uitrusting tot het uiterste drijven en motorrijders die de hele wereld rondreizen onder de meest uiteenlopende en uitdagende omstandigheden. Dit is gebruikt om motorkleding in detail te perfectioneren in termen van veiligheid, kwaliteit en comfort.

Motorkledingpoint wil daarom graag de Nederlandse fabrikanten van motorkledingmerken zoals Lookwell en Macna, die deze hoogwaardige, trendy motorkleding ontwikkelen voor de Nederlandse consument blijven voeren in haar winkels. Dit kan ruime voordelen voor de consument opleveren. De lijnen van producent tot consument van Nederlandse motorkleding is kort. Levering van de producten verloopt soepel en bij problemen kunnen deze snel opgelost worden. Maar vooral de pasvormen, veiligheid en de uitgekiende details die in de motorkleding zijn opgenomen is van een zeer hoogwaardig niveau. Een stuk werkgelegenheid en eigenheid in de branche is daarbij ook zeer van belang. Het verdwijnen van al deze kennis en ervaring zou ontzettend jammer zijn. Prijstechnisch zijn deze merken gunstig voor de Motorkleding consument.

Nieuwe merken van eigen bodem..

De tijd staat niet stil en er is ook plaats voor nieuwe Nederlandse Motormerken zoals Rusty Stitches die een plaats verdienen binnen de motorkledingbranche. Motorkledingpoint heeft dit merk toegevoegd omdat ze een eigen lijn hebben die uitstekend aansluit bij de motorrijder van nu. De eerste collectie hiervan werd gelanceerd in 2017. Hen Urban-looking collectie past uitstekend bij de hedendaagse moderne motorrijder die graag voor de dag wil komen met een casual betaalbare outfit. Coole en betaalbare motorkleding die voldoen aan alle huidige veiligheidsnormen. Een merk dat eigentijds is en zich duidelijk onderscheidt van andere.