Motorschoen voor de casual rijder

De keuze voor het dragen van een motorschoen of laars is afhankelijk van verschillende factoren. Algemeen kun je zeggen dat een laars meer geschikt is voor de winter of voor het mindere weer. Tijdens een rit in de regen is een hogere motorlaars meer bestand tegen inregenen of lekken waardoor je voeten droger blijven. De hogere laars beschermt het been optimaal tijdens een val. Deze laarzen zijn tevens een must voor de sportieve rijder die een lederen pak draagt. Ze zijn zo ontworpen dat het smal toelopende pak goed aansluit op de laars. Het type motor en de daarbij passende kleding heeft dus ook een duidelijke invloed op de keuze van het schoeisel.

Technische specificaties van de motorschoenen

De meeste modellen die je kunt vinden bij Motorkledingpoint zijn voorzien van de nieuwste CE- keuring wat inhoudt dat alle materialen die in de schoen verwerkt zijn door Europese keuringstations zijn goedgekeurd en precies omschreven zijn in het keuringsrapport van de betreffende schoen.

Motorschoenen worden doorgaans gemaakt van Leder, Suède leder of Lorica. De lederen schoen gaat het beste vormen naar de voet en wordt meestal tijdens het dragen wat breder op de voet. Lorica is een kunstleder, gemaakt van synthetische microvezels die worden behandeld met hars en door weving ontstaat hieruit een leerachtig product. Lorica is minder onderhevig aan slijtage dus uitermate geschikt voor motorschoenen of laarzen. Producten van Lorica leer zijn niet alleen veganistisch maar ook geurvrij, waterdicht en flexibel.

De zool van de motorschoen is precies aangepast aan het motorrijden. Vaak oliebestendig en laag voor een goede grip. In vergelijking met een bergschoen, die overigens zeer stevig zijn, is de neus van een motorschoen minder hoog zodat deze geen problemen kan geven tijdens het schakelen met de voet. Verder is de motorschoen voorzien van de nodige beveiliging op de kwetsbare delen van de voet. De neus bevat een carbon- of kunststof schaal om de teen goed te beschermen. De gebruikte enkelpads zijn flexibel en toch zeer sterk om de mogelijke klap op te kunnen vangen. Het nieuwste zijn de D30 enkelpads, welke een uitstekende bescherming CE Level 1 of 2 geven en die ergonomisch ontworpen zijn om een zo comfortabel mogelijke bescherming te bieden. Verder zit doorgaans in de schoenen een Gore-Tex membraan om de voeten droog te houden bij opspattend water.

Kijk gerust op onze site naar de diversen modellen. Vragen over onze motorschoenen of laarzen beantwoorden wij met plezier.

shop jouw motorschoen hier