Motorhandschoenen, wat een keuze!
Waarom nu die speciale zomer handschoen?

Als beginnend motorrijder wordt vaak een enkel paar handschoenen aangekocht. Toch is het noodzakelijk om niet te bezuinigen op een paar motorhandschoenen. De verschillen zijn divers en er is een groot verschil tussen een winter of zomerhandschoen. Hier ga ik dan ook wat over uitleggen.

Verreweg de meeste handschoenen worden in de zomer verkocht. Dit komt natuurlijk dat in deze periode de meeste motorrijders op de weg zitten. Een zomerhandschoen is dun en kan het overtollige transpiratievocht goed kwijt. Vaak heeft deze dan ook ventilatie schachtjes zodat de luchtstroom optimaal is. Bescherming van de knokkels en handpalm is daarbij ook belangrijk. Deze zijn verstevigd met een Carbon of Kevlar pad. De zomerhandschoen wordt over het algemeen kort gedragen. Het voordeel hiervan is dat dit ook de luchtstroom bevorderd. Een nadeel van een korte handschoen kan zijn dat de jas niet goed aansluit en er daarom teveel ruimte ontstaat tussen de handschoen en de onderarm. Pas daarom altijd handschoenen in combinatie met de motorjas.

Waterdichte zomerhandschoenen geven vaak te weinig ventilatie waardoor je gaat transpireren in de handschoen en het comfortabele gevoel verloren gaat. Ook zul je dan merken dat het uittrekken hiervan lastig is. Het transpiratievocht blijft achter in de handschoen. Wij raden dan ook aan om met warm weer geen waterdichte handschoen te dragen. Een beter alternatief is een extra handschoen bij je te dragen met een waterdichte vulling voor als het gaat regenen. Het koelt dan sowieso af tijdens het rijden en je hebt minder last van plakken.

Shop hier onze zomerhandschoenen!

Waarom dan die winterhandschoen?

Winterhandschoenen zijn vanzelfsprekend veel dikker gevuld dan een zomer model. Hierin zijn materialen als Thinsulate en Hypora, Respitex of Goretex verwerkt. Thinsulate is een dun vlies dat zeer isolerend werkt en de handen goed warm houdt. De waterdichte vulling is dan van groter belang omdat deze dan extra isoleren en je handen droog houden. Hypora, Respitex en Goretex zijn dezelfde waterdichte materialen. Ze worden onder verschillende merknamen geproduceerd. Een goede winterhandschoen heeft ook nog extra beschermdelen op de kwetsbare plekken zoals handpalm, knokkels en vingers.

Bekijk de collectie winterhandschoenen.

Er is dus wel wat variatie in de handschoenen. Je keuze hangt van verschillende items af. Bijvoorbeeld in welk seizoen je de handschoen gaat gebruiken of is het een extra paar, wat zeer aan te raden is omdat bij weersverandering het prettig kan zijn over te stappen naar een ander type. Natuurlijk zijn ook de looks belangrijk. Vaak kiest de bewuste motorrijder automatisch voor de looks en net dat mooie modelletje. Je kunt je natuurlijk gewoon laten adviseren door een van onze medewerkers. Deze weten de verschillen en adviseren je graag door de jungle van typen en modellen. 

Vraag het een van onze adviseurs in de winkels of op onze chat!