Wat heb jij nodig voor de motorvakantie? Je leest het hier!
Motorvakantie, even lekker genieten!

Bij planning van een vakantie op de motor is een goede voorbereiding zeer aan te raden. Vooral nu tijdens de Corona periode zijn er veel zaken die op korte termijn weer veranderen. Wij raden je aan kort voor vertrek de maatregelen van je vakantieland nog even te checken. 

In de zomermaanden in Europa zijn er per land diverse regels wat betreft de uitrusting. In Frankrijk is het bijvoorbeeld noodzakelijk een motorjas met fluo-delen te dragen of een fluo hesje over je motorjas. Tevens dien je daar gekeurde handschoenen te dragen. Iets wat in Nederland niet verplicht is maar je wel steeds meer ziet. In onze shop zijn bijna alle motorhandschoenen al voorzien van de nieuwste keuring. Daarbij is het in veel landen verplicht om 2 blaastesten in je uitrusting mee te nemen. Alle informatie hierover kun je eenvoudig via onze partner ANWB checken.

Hoge temperaturen..?

Heb je toch nog te warm gebruik dan het Coolvest. Bij ons is te verkrijgen het Coolvest van het merk Macna. Dit is een vestje dat je kunt vullen met kraanwater wat vervolgens het transpiratievocht terug koelt op het lichaam. Hierdoor kun je ongeveer 3 dagen koel rijden. Daarna vult je het gewoon weer met kraanwater. Een ideaal accessoire voor de warmere landen waar het kwik snel kan oplopen. Een kledingstuk dat tegenwoordig onmisbaar is geworden is de motorjeans. Deze zijn in alle varianten te verkrijgen met of zonder waterwerende laag. De meest soepele jeans zijn tegenwoordig gemaakt van Twaron of Covec . Dit zijn supersterke materialen die met de buitenvezel verweven kan worden waardoor deze jeans compleet slijtvast is. Beschermd tegen een glijder en toch aanvoelt als je normale jeans. Natuurlijk voor de demping op de heup en de knie raden wij altijd extra gekeurde protectie aan die gemaakt zijn van sterke beweegbare materialen zodat deze een eventueel klap goed kunnen opvangen. Een motorjeans is leuk te combineren met een motorschoen. Deze zijn voorzien van de nodige protectie en zitten prettiger dan een motorlaars als je even van de motor stapt. Houdt wel rekening dat een motorschoen sneller natte voeten geeft met regenachtig weer. Handschoenen horen natuurlijk ook bij de basic uitrusting. Wij raden aan om minstens 2 paar handschoenen mee te nemen. Daarbij een luchtig zomerpaar en een wat warmere handschoen met een waterdichte voering om droge handen te houden.

Bij minder weer kun je ook gebruik maken van een 2-of 3-laags overbroek van textiel. Deze zijn wind- en waterdicht, maar erg warm tijdens de zomermaanden. Gebruik deze dan ook echt bij reisjes naar kou

Shop hier jouw koelvest!

Om alles goed te kunnen vervoeren is voor sommige rijders een motoraanhanger een optie, maar de meeste motorrijders maken toch een andere keuze. Vaak worden motorkoffers de keuze. Maar er zijn ook andere mogelijkheden. Bij een stalen tank kun je bijvoorbeeld gebruik maken van een tanktas die met magneten in combinatie met een balhoofdriem wordt bevestigd op je motor. Voor wat minder bagage kan een rugzak of een beentasje een goed alternatief zijn. Het beentasje wordt bevestigd op het bovenbeen en heeft net voldoende ruimte om de basis benodigdheden mee te nemen.

Ook zo irritant zijn de grote hoeveelheden insecten, vooral op je helm is dit pure ergernis. Muc-off heeft hier een handige kit voor bedacht. Een klein setje met een microvezeldoekje om je vizier te reinigen. Samen met een Foam-Fresh en een anti-fog vormt dit een perfect trio om je helm fris en in een prima conditie te houden.

Shop hier jouw opbergmogelijkheden

Wij van Motorkledingpoint wensen jou een heerlijke motorvakantie toe. Heb jij nog wensen betreft kleding of gewoon een stukje advies nodig dan staan wij in onze winkels klaar om je te adviseren. Online vragen stellen kan natuurlijk ook altijd.

Team Motorkledingpoint