Kevlar leggings, hoezo veilig?
Shop jouw kevlar broek bij Motorkledingpoint

De Kevlar legging is niet meer weg te denken uit de collectie van de casual motorkleding. Maar is dit een veilige broek? Deze vraag krijgen wij vaak gesteld. Hoe zit dit nu? 

De Kevlar legging die wij bij Motorkledingpoint verkopen zijn volledig kevlar en van uitstekende kwaliteit. Uiteindelijk is de buitenstof van een motorjeans niet zo van belang. Bij een val zal altijd de buitenstof kapot gaan; of dit nu een jeansstof, een katoen of polyester stof betreft. De kwaliteit zit aan de binnenkant van de legging. De kevlar zit hierin vast verwerkt waardoor deze niet kan gaan schuiven. Kevlar is de door DuPont  gebruikte handelsnaam voor een aramidevezel. Deze vezels hebben een grote stevigheid en sterkte. Oorspronkelijk werden en worden ze gebruikt voor kogelwerende vesten. Ook worden ze gebruikt in andere beschermende kleding. 

Voordeel van kevlar

Het grote voordeel van een Kevlar legging is dat deze nauw aansluit op het lichaam en hoog doorloopt in de taille. Hoe strakker een broek zit, hoe minder wrijving er op de broek ontstaat tijdens een val. Daarbuiten bevelen wij het aan om extra protectie te gebruiken voor de heup en de knie om de impact nog beter te kunnen handelen. De gele protectie die bij ons te verkrijgen zijn op de website hebben een zeer hoge impact bescherming (CE level2) Daarbuiten zijn ze erg soepel en voel je niet dat ze in de broek aanwezig zijn. Tijdens een impact worden ze hard en beschermen ze optimaal. 

Shop leggings bij Motorkledingpoint
Zitcomfort van een kevlar legging, ideaal voor dames!

Als je naar het zitcomfort kijkt kan er niets tippen aan deze broeken. Hij is gemaakt voor de dames. Doordat de pasvorm uitstekend is past hij goed bij de vrouwelijke vorm. Veel dames herkennen het probleem van een niet sluitende broek aan de rugzijde omdat de heup wat breder is. Dit probleem ontstaat niet bij een legging omdat deze hoog sluit en heel flexibel is. Je kunt de broek eventueel dragen met een leuke riem en combineren met een hippe leren jas of een textiele jas. Een extra voordeel dat de broek hoog sluit is dat je niet snel een koude rug zult ervaren. 

Veel plezier met het dragen hiervan! 

Leggings van MKP