Doorrijden in het najaar: Net iets meer aandacht!
De motorfiets

Door de zachtere winters zijn er steeds meer motorrijders die er voor kiezen in het najaar en winter te blijven doorrijden, zodat ze bij dat lekkere najaarszonnetje hen bike toch kunnen pakken voor een ritje. In het najaar is het prachtig rijden, maar er zijn wel een aantal zaken waarmee je rekening moet houden zodat je comfortabel en veilig de weg op kan.

Wat betreft het najaar zijn de omstandigheden buiten net even wat anders dan in het zomerzonnetje. Allereerst zijn er in de herfst natuurlijk vallende bladeren en is er ook meer regen waardoor je grip op het wegdek optimaal moet zijn. Zorg dus dat je banden voldoende profiel overhebben en pas je snelheid wat aan bij natte dagen.

Schoonhouden van de motor, zeker niet vergeten!

Besluit je door te rijden in de winter dan is het wel zaak je motorfiets vaker schoon te maken dan in de zomer het geval is. Je motorfiets reinigen en pekel resten verwijderen is nodig om de boel rijdend te houden. Pekel tast het metaal aan en kan ervoor zorgen dat onderdelen vast gaan roesten. Strooizout vreet de seals aan waardoor vuil tussen je lagers kan komen met alle vernielende gevolgen van dien. Muc off producten zorgen dat je bike in topconditie blijft en je lekker kan poetsen.

Koop hier jouw onderhoudsproducten voor de motor
Lekker warm op de motor?

En dan moet je natuurlijk ook goed voor jezelf zorgen. Warme kleding draagt bij aan comfortabel en geconcentreerd rijden. Een kolletje en balaclava sluit je helm beter af tegen kou en wind. Electrische handvatten zijn fijn, maar de buitenkant van je handen zullen nog steeds ijskoud worden. Daarom zijn elektrisch verwarmde handschoenen of een goed gevulde winterhandschoen een betere koop. De handschoen zoals de Esquad Mangrove is een uitstekende handschoen die buiten een fatsoenlijke Thisulate vulling over de gehele hand, ook nog een waterdichte vulling heeft. Ook merken zoals Esquad of Furygan hebben tophandschoenen die fijn en comfortabel aanvoelen. Een belangrijk detail hierbij is dat deze ruim moeten zitten. Je moet minstens 1-2 cm in de toppen van de vingers overhouden zodat deze de hand niet afknellen en lucht kan blijven circuleren. Sinds afgelopen winter heeft Motorkledingpoint de nieuwe Macna thermokleding in haar collectie. Dit nieuwe concept in verwarmd motorrijden mag een succes genoemd worden. Het bestaat uit een binnenjas en broek die te connecten zijn met handschoenen en sokken. Alle onderdelen zijn los te koppelen en afzonderlijk te dragen. De kleding wordt verwarmd via een 7,4 of 12 Volts batterij waarmee je een uur of 4 behaaglijk kan motorrijden. De set kan eventueel ook worden aangesloten op je accu. Via een app op je telefoon kan je alle onderdelen op de juiste stand inschakelen wat gemakkelijk is als je handen sneller koud worden dan je body. Het systeem is uitgerust met een Bluetooth verbinding.

In onze winkels kan je dit uitgebreid bekijken of kijk even op onze site via onderstaande link kan je alle producten bekijken.

Jouw verwarmde set shop je hier