Bovag, Samenwerken een goed idee!

De BOVAG (Bond Van Automobielhandelaren en Garagehouders) werd op 6 Mei 1930 opgericht. Deze brancheorganisatie vertegenwoordigd bijna al het vervoer wat zich op de weg bevindt en zijn betrokken bij verkeersopleidingen. Daarnaast is BOVAG een werkgeversorganisatie en houdt zich bezig met arbeidsvoorwaarden, arbeidsomstandigheden , onderwijs en pensioenen. In 1949 heeft BOVAG stichting VAM opgericht (nu Innovam) het opleidingsinstituut voor onder andere motorvoertuig en tweewieler bedrijf om kwaliteit en kennis in deze branche te vergroten. BOVAG heeft ook een verzekeringsmaatschappij en sinds 2008 een pechhulpdienst waarmee zij een directe concurrent zijn geworden van de ANWB wegenwacht.

Bij de BOVAG zijn ruim 8000 ondernemers aangesloten die zich met mobiliteit bezighouden. Ze vertegenwoordigen samen een keurmerk. BOVAG leden zogen dat hun klanten zorgeloos kunnen genieten van hun mobiliteit. De BOVAG voorziet haar leden van informatie over hen branche, waardoor de kwaliteit die aangesloten bedrijven leveren, deskundig en professioneel is. Zekerheden als BOVAG garantie, BOVAG Bemiddelingsbureau, diverse Geschillencommissies en de met consumentenorganisaties afgestemde leveringsvoorwaarden zorgen dat de belangen van consumenten die zaken doen met een BOVAG-bedrijf geborgd zijn.

Bovag en Motorrijden

Wat betreft onze Motorbranche is veel informatie te verkrijgen via de BOVAG. Er is onder andere te vinden dat het aantal motorrijbewijzen de laatste jaren behoorlijk is gestegen en dat er een duidelijk groei is in de motorbranche. Zij zijn direct betrokken de verkeersveiligheid voor onder andere motorrijders te verbeteren. Bijvoorbeeld door extra investeringen op het wegennet bij de overheid onder de aandacht te brengen, waardoor de veiligheid meer kan worden geborgd.

Als je net je motorrijbewijs hebt gehaald geeft BOVAG een aantal adviezen die je op hen site kunt vinden. Sebastiaan Bleekemolen geeft hierbij goede informatie. Buiten het kiezen van de juiste motor komen ook de kosten en het maken van een proefrit aan de orde.

Na het kiezen van de juiste motor voor jou is het daarna de taak in onze motorkledingbranche jou het beste te adviseren in de aanschaf van de juiste motorkleding. Bij Motorkledingpoint vind je een ruime keuze in kleding in diverse stijlen waarbij onze adviseurs je optimaal van dienst zijn en je hierna veilig de weg op kan.